وزارت نفت با توجه به جوسازی رسانهای روزنامه جهان صنعت درباره بیتوجهی این وزارتخانه نسبت به فعالیتهای پژوهشی از سوی اساتید دانشگاهی، با انتشار جوابیهای اعلام کرد: مراحل تصویب و واگذاری پروژههای جدید پژوهشی وزارت نفت در چارچوب نظامنامه پژوهش و فناوری انجام میپذیرد و در مورد پروژههایی که قبل از ابلاغ این نظامنامه تصویب و به اجرا درآمدهاند، تلاش بر این است که اهداف و دستاوردهای طرحهای پژوهشی به نحوی با ساختار نظامنامه هماهنگ گردد تا خللی بر اجرای آنها وارد نیاید.
به گزارش رجانیوز، براساس اعلام این وزارتخانه، صنعت نفت در راستای نقش و اهمیت پژوهش و فناوری اولین نظامنامه پژوهش و فناوری خود را تدوین، تصویب و به مدیریتهای ذیربط ابلاغ نموده که به مراکز مختلف پژوهشی، علمی و اجرایی ارسال شده است.
این نظامنامه سازوکارهای شناسایی معضلات و مشکلات مبتلا به صنعت، نیازهای مطالعاتی راهبردی، توسعهای و عملیاتی واحدهای تحت پوشش، نحوه بررسی، تصویب و تشکیل سبد بهینه پژوهشی صنعت، دستورالعملهای ارزیابی و واگذاری طرحها به جامعه پژوهشی تا توسعه محصول با توان رقابتی را در بر میگیرد.
براساس فرایند تصویب و اجرای طرحهای پژوهشی این نظامنامه، شورای سیاستگذاری پژوهش و فناوری وزارت نفت با توجه به الزامات و نیازهای صنعت نفت کشور عهدهدار تصویب اولویتهای پژوهشی خواهد بود. همچنین به منظور یکسانسازی و وحدت رویه در واگذاری طرحهای پژوهش و فناوری به مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و علمی، شورای هماهنگی و برنامهریزی پژوهش و فناوری، متشکل از مسئولین ذیربط و مدیران پژوهشی شرکتهای اصلی، وظیفه تعیین و ابلاغ هر یک از طرحهای پژوهشی را به مرکز تجمیع دانش مرتبط با آن بر عهده خواهد داشت.
در این جوابیه تصریح شده، نقش مرکز تجمیع دانش (hub) واگذاری طرحهای ابلاغی به مجریان ذیصلاح، اعم از واحدهای پژوهشی درون و برون صنعت نفت (قطبهای علمی، اعم از دانشگاهها، موسسات پژوهشی و پارکهای فناوری) است که متناسب با تواناییها و امکانات آنها صورت میگیرد.
عمدهترین وظیفه مرکز تجمیع دانش، جمعآوری، تمرکز، ارتقا و فراهم ساختن امکان دسترسی به دانش ایجاد شده از اجرای طرحهای پژوهشی به واحدهای عملیاتی و سازمانهای علمی و پژوهشی است.
بدیهی است مراحل تصویب و واگذاری پروژههای جدید پژوهش و فناوری وزارت نفت در چارچوب این نظامنامه انجام میپذیرد. در مورد پروژههایی که قبل از ابلاغ این نظامنامه تصویب و به اجرا درآمدهاند، تلاش بر این بوده است که اهداف و دستاوردهای طرحهای پژوهشی به نحوی با ساختار نظامنامه هماهنگ شود تا خللی بر ادامه اجرای آنها وارد نیاید.
وزارت نفت در این جوابیه تصریح کرده که هدف اصلی صنعت نفت از تدوین نظامنامه پژوهشی جدید، ارتقای کیفی و کمی دانش فنی و تحقیقاتی واحدهای تحت پوشش صنعت نفت، از طریق بهبود و افزایش تعامل صنعت با قطبهای علمی کشور است تا نیازهای پژوهشی و علمی صنعت نفت با بهکارگیری مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور تامین گردد.
مبع : رجا نیوز کد خبر:.